Желиран ягодов пай

10 март 2017 | 16:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 бр. готова кора за пай
500 г ягоди
100 г желатин, разтворен
3 супени лъжици царевично нишесте
2 чаши вода
1 чаша захар
1 течна ванилия
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Изпечете кората за пай според указанията на опаковката. Извадете я от фурната и я охладете. Нарежете ягодите на филийки и ги подредете върху кората за пай. Отделно разтворения отново според указанията желатин се смесва с царевичното нишесте и ванилията. Добавете водата и захарта, разбъркайте добре сместа в дълбока тенджера. Похлупете с капак и оставете да заври на слаб огън.

Още докато е гореща изсипете сместа върху ягодите и кората за пай. Охладете, след което приберете в хладилника за през нощта.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай