Майчинство

Начини да избегнете прилошаване в колата

Много деца изпитват дискомфорт да се возят в превозно средство

05.10.2017г. / 11 14ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Много деца изпитват дискомфорт при пътуване с кола или автобус. Позиви за повръщане, прилошаване, световъртеж са част от неприятните усещания, които се появяват при някои малчугани. Така обаче става мисия невъзможна да пътувате спокойно и всеки път трябва да се притеснявате, както и да спирате по безброй пъти, за да облекчите детето.

Ще ви предложим няколко съвета, с които да намалите дискомфорта на детето по време на пътуване.

8 неща, които всеки педиатър иска родителите да знаят

Поддържайте хладен въздуха в колата

Много родители правят грешката да затоплят прекомерно пространството вътре в колата, от страх детето да не се разболее, но това е опасно. Особено, ако детето има предразположеност към прилошаване в колата. Проветрявайте често, като отваряте прозореца на интервали, ако времето е студено.

Опасности за детското здраве, които всеки родител трябва да знае

Внимавайте с часовете за хранене

Много често неприятните усещания в колата се подсилват, ако детето е преяло или пък е много гладно. Затова следете часовете за хранене да не съвпадат с времето за вашето пътуване. И не допускайте детето да пътува на празен стомах.

10 признака, че се справяте добре като родител

Избегнете трафика

Изключителен дискомфорт причинява непрекъснатото спиране и тръгване в задръствания. Това може да провокира прилошаване и позиви за повръщане у детето, затова се опитайте да избягвате придвижване в пиковите часове.

7 мъдри съвета за възпитаване на самоуверени деца

Наслаждавайте се на гледката

Имайте предвид, че четенето на книга или взирането в екран може да причини още по-голям дискомфорт при пътуване. Затова изберете да се любувате на гледката през прозореца, както вие, така и детето. Разказвайте му истории, пейте песнички и се опитайте да се насладите на пътуването.

Необичайни знаци, че детето ви е надарено

Сладка дрямка

Колкото и да е трудно, опитайте да затворите очите на детето и да подремне за малко. Дрямката ще отложи усещането за повдигане и прилошаването от завоите.

Опитайте с хомеопатия

Предлагат се различни хомеопатични продукти, които облекчават дискомфорта по време на пътуване. Консултирайте се с педиатъра или с хомеопат какво може да давате на детето.

Коментирай