Меню

Супа с пилешки гърди, тиквички и моркови

22 януари 2016 | 05:40 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 чаша лук, нарязан на кубчета
1 чаша целина, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, намачкани
1 кубче пилешки бульон
1 чаша моркови, нарязани на кръгчета
500 г пилешки гърди, предварително сварени и накъсани
½ чаена лъжичка босилек
½ чаена лъжичка риган
3-4 супени лъжици сварен грах за цвят
1 щипка мащерка
сол и черен пипер на вкус
2 средно големи тиквички, нарязани на кубчета или на тънки лентички
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Запържете лука, целината и чесъна в сгорещената мазнина. Разтворете бульона в литър вода и го добавете в тенджерата. Нека заври. След това добавете морковите, пилешкото, подправките.

Когато заври повторно с всички продукти, намалете котлона, поставете открехнат капак и оставете да къкри за около 20 минути. Ако е необходимо долейте още вода.

Малко преди да е готово добавете тиквичките и граха, защото те не изискват дълга термична обработка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай