Готварство

Супа с картофи и бекон

30 Апр 2017 | 07:50 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Супа с картофи и бекон

Продукти:

  • 300 г пушен бекон
  • 2 глави червен лук
  • 2 моркова
  • 1 яйце
  • 1 щипка сол
  • 2 картофа
  • 1 щипка черен пипер
  • 2 щипки чубрица, едро смляна
  • 1 щипка розмарин

Приготвяне:

Нарежете бекона на ивици и го запържете в сгорещено олио. Извадете го, а в същата мазнина запържете предварително нарязаните моркови, лук и картофи. Разбърквайте ги в продължение на 7-8 минути, след което залейте с 1 чаша вода.

След като водата изври и зеленчуците поомекнат се долива още 1 литър вода. Добавят се подправките. По желание може да разтворите кубче бульон във водата. Застройте супата с яйцето.

Малко преди да свалите от огъня върнете в супата и запържения бекон. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още: