Крем супа от броколи със сирене

19 февруари 2015 | 12:01 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 голяма глава лук
5 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
1 кг броколи
1/3 чаена чаша брашно
2 и 1/2 чаена чаша прясно мляко 
150-200 г сирене по ваш избор като моцарела, обикновено твърдо сирене, пармезан и други
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в малко масло. Добавете броколите, които сте накъсали на малки розички (в случай че готвите пресни броколи) и вода или зеленчуков бульон, колкото да ги покрие добре.

Оставете супата да къкри на тих огън, докато зеленчукът се свари. Когато броколите са сварени, разбъркайте млякото и брашното и добавете към супата.

Бъркайте докато се посгъсти. След около 50 минути премахнете от котлона и с пасатор пасирайте добре. Последно сложете натрошеното или настъргано сирене и бъркайте докато се поразтопи.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай