Готварство

Лесна супа с три вида боб

01 Ное 2017 | 06:46 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 50 минути Порции: 3-4
Лесна супа с три вида боб

Продукти:

  • 2 супени лъжици олио или зехтин
  • 1 голяма глава лук
  • 8 скилидки чесън
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 люта чушка
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 2 щипки млян кимион
  • ½ чаена лъжичка сушен риган
  • 5 големи домата
  • 1 консерва пасирани домати
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 500 мл вода
  • по 1 малка консерва (200 г) черен, червен и бял боб
  • 1 малка консерва царевица

Приготвяне:

Запържете лука заедно с чесъна, лютата и сладка чушка. Прибавете кимиона, червеният и червен пипер, сол на вкус и разбъркайте. По желание може да добавите и малко количество лют червен пипер.

Нарежете доматите на ситно и ги сложете заедно с пасираните. Налейте бульона и водата. Прецедете боба и също го сложете да ври заедно с другите съставки за около 25 минути. Накрая прибавете прецедената царевица, сушения риган, наситнения кориандър и гответе още 5 минути.

Снимка: iStock

Следете нашите кулинарни рецепти и във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Вижте още: