Готварство

Мароканска пикантна супа от леща

21 Ное 2017 | 06:38 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Мароканска пикантна супа от леща

Продукти:

  • 2 чаши леща
  • 300 г пресен бейби спанак
  • 1 глава лук
  • 2 домата
  • 1 морков
  • 500 мл вода
  • сол
  • зехтин
  • ябълков оцет
  • босилек
  • риган
  • чубрица
  • червен лют пипер
  • черен пипер
  • магданоз

Приготвяне:

Загрейте мазнината в дълбока тенджера и в нея запържете ситно нарязания лук. Овкусете го с подправки на вкус. Нарежете доматите, предварително обелени. Добавете ги към лука, заедно със спанака, моркова и останалите подправки. Разбъркайте добре да се задушат за няколко минути. Залейте с водата. Можете да я кипнете в термокана преди това, за да стане по-бързо.

След като заври намалете котлона на слабо и разбърквайте периодично. Добавете лещата, за да се свари и тя, докато омекне. При сервиране поръсете с магданоз.

*Винаги можете да пасирате супата и да я превърнете в крем супа. Ако решите да го направите, добавете и ½ чаша готварска течна сметана.

Още вкусни рецепти вижте в страницата ни „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още: