Меню

Доматена крем супа с босилек и риган

23 ноември 2016 | 12:10 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
400 г домати от консерва, белени
2 чаши доматен сок, прецеден от семките
2 скилидки чесън, смлени
1 щипка сух босилек
1 щипка сух риган
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
20 мл зехтин
1 чаша течна готварска сметана
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбока тенджера за супа. В нея запържете чесъна. Разбъркайте добре и добавете доматите и доматения сок. Оставете да кипне. Към тях добавете и подправките. Разбърквайте, докато се готви така около 5 минути и свалете от котлона. Пасирайте супата в кухненски робот или с пасатор. Прибавете течната сметана и разбъркайте с лъжица. Върнете обратно на котлона за няколко минути.

* Ако супата е много кисела добавете малка щипка захар и разбъркайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай