Готварство

Брюкселско зеле, увито в бекон

22 Яну 2017 | 11:59 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 6
Брюкселско зеле, увито в бекон

Продукти:

  • 12 ленти пушен бекон
  • 12 бр брюкселско зеле

Приготвяне:

Бланширайте зелето за 5-7 минути във вряла вода, а след това веднага го сложете в купа със студена, за да запази зеления си цвят. Около всяко зеле увийте по едно парче бекон и фиксирайте с клечка за зъби. Сложете увитите зелки в тавичка върху хартия за печене, след което ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути.

Снимка: Facebook

Опитайте още: