Готварство

Панирани топки моцарела

14 Фев 2017 | 14:54 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 минути Порции: 4
Панирани топки моцарела

Продукти:

  • 500 г моцарела
  • 2 яйца, разбити
  • ¼ чаша вода
  • 1 и ½ чаши галета
  • 1 щипка чесън на гранули
  • 1 щипка сол
  • 1/3 чаша царевично нишесте
  • 1 л олио за пържене

Приготвяне:

В купа смесете разбитите яйца с водата. Отделно смесете галетата с чесъна и солта. В трета купа брашното с царевичното нишесте. Загрейте дълбока тенджера с олиото за пържене на маслена баня. Настройте котлона на средна температура.

Една по една оваляйте всички топки моцарела първо в сместа с брашното, после в яйчената смес и накрая в галетата. Пържете до златисто и след това поставете готовите топки моцарела върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Снимка: iStock

Вижте още: