Готварство

Печени картофи с пармезанова коричка

23 Фев 2017 | 10:51 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 70 минути Порции: 2-3
Печени картофи с пармезанова коричка

Продукти:

  • 3 яйца
  • 2-3 големи картофа
  • 1 чаена чаша настърган пармезан
  • няколко стръка магданоз
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Измийте добре картофите без да ги белите. След това разрежете всеки картоф наполовина по дължината, а всяка половинка на ивици. В купа комбинирайте всички сухи съставки заедно с наситнения магданоз.

Най-напред картофите се потапят в разбитите яйца, след което се овалват добре в сухите съставки. Нареждат се в тавичка върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30-40 минути. Сервирайте със сос по ваш избор.

Снимка: Facebook

Опитайте още: