Меню

Пълнени картофи с бекон и чедър

22 юни 2017 | 06:43 | Михаела Лазарова
Добави в любими
3 големи картофа
2-3 стръка зелен лук
150 г настъргано сирене чедър
200 г бекон
сол, черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка масло
1/4 чаша прясно мляко
80 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Измийте добре картофите без да ги белите. След това ги надупчете на няколко места с вилица. Поставете ги в тава за печене, капнете върху всеки картоф малко зехтин и посолете. След това намажете от всички страни картофите с мазнината.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час (може и по-малко зависи от фурната). След това разрежете картофите леко по дължина и внимателно издълбайте част от вътрешността им.

Сложете я в купа и прибавете към нея сиренето, лука, предварително изпечения на тиган бекон (трябва да е нарязан на малки парченца), маслото и млякото. Овкусете със сол и черен пипер и напълнете картофите с получената смес. За финал поръсете със сирене. Печете още около 25 минути на 180 градуса.

Снимка: Facebook Tasty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай