Меню

Панирани гъби с кашкавал

5 октомври 2017 | 06:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г гъби
4 яйца
1 чаша царевично брашно
1 щипка бакпулвер
150 г кашкавал
2 чаши олио
черен пипер
сол
35 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Измийте гъбите и ги бланширайте в подсолена вода. Извадете ги след няколко секунди и ги изплакнете със студена вода. Настържете кашкавала. Смесете го с царевичното брашно, предварително пресято с бакпулвера, солта и пипера. Оваляйте гъбите в сместа. Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златиста коричка. Преди да сервирате, отцедете гъбите върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай