Готварство

Панирани гъби с кашкавал

05 Окт 2017 | 06:10 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 35 минути Порции: 6
Панирани гъби с кашкавал

Продукти:

  • 600 г гъби
  • 4 яйца
  • 1 чаша царевично брашно
  • 1 щипка бакпулвер
  • 150 г кашкавал
  • 2 чаши олио
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне:

Измийте гъбите и ги бланширайте в подсолена вода. Извадете ги след няколко секунди и ги изплакнете със студена вода. Настържете кашкавала. Смесете го с царевичното брашно, предварително пресято с бакпулвера, солта и пипера. Оваляйте гъбите в сместа. Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златиста коричка. Преди да сервирате, отцедете гъбите върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Опитайте още: