Готварство

Брускети с гъби и чесън

30 Ное 2017 | 08:08 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 минути Порции: 5-6
Брускети с гъби и чесън

Продукти:

  • 300 г печурки
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 5-6 филийки хляб
  • голяма бучка масло или зехтин
  • пармезан
  • сол, черен пипер

Приготвяне:

В добре загрят тиган сложете маслото и след като се разтопи прибавете нарязаните на филийки или на малки парчета гъби. Нарежете на колелца чесъна и го прибавете към тях. Когато гъбите поомекнат сипете виното и след като част от течността се изпари, овкусете със сол, черен пипер и премахнете от котлона. Препечете филийките от двете страни.

Може да го направите в тостер, на тиган или във фурната. Още докато са топли ги намажете с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще поема всички негови аромати. За финал сложете гъбите. Брускетите са вкусни, когато гъбената смес е топла.

По желание може да завършите с малко пармезан.

Снимка: iStock

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Вижте още: