Готварство

Запечени гъби с моцарела и пармезан

05 Яну 2018 | 07:30 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 50 минути Порции: 5-6
Запечени гъби с моцарела и пармезан

Продукти:

  • 10-12 големи печурки
  • 1 топка моцарела
  • зехтин
  • 2 филии бял хляб за направата на хлебни трохи
  • няколко стръка магданоз
  • скилидка чесън
  • 50 г пармезан
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Почистете гъбите от пънчетата и ги овкусете с малко сол, черен пипер и зехтин. Сложете ги да се запекат за 10 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. След като са готови, извадете ги от фурната да се охладят за 10-15 минути.

След това във всяка гъба поставете по едно колелце моцарела, а върху нея сложете от комбинираните заедно хлебни трохи, магданоз, няколко капки зехтин и чесън (всичко смелете предварително в кухненски блендер). Запечете гъбите докато моцарелата се разтопи и хванат златиста коричка.

снимка: iStock

Вижте още: