Бременност

Признаци за бременност с близнаци или тризнаци

25.09.2012г. / 15 13ч.
Нина Иванова
Признаци за бременност с близнаци или тризнаци

Многоплодната бременност може да бъде сбъдната мечта за много жени, но също така и кошмар за други, особено за вече станалите родители.

В първите месеци на бременността за лекарите е трудно да определят със сигурност както пола на бебето, така и броя ембриони. Затова, ако се чудите с едно бебенце ли сте бременна или с две, дори три, ето кои са ранните симптоми за многоплодна бременност:

Много, ама много положителен тест за бременност

Ако правите тест за бременност в първите дни след половия контакт, от който се съмнявате, че може би сте забременели, чертичката на теста ще е доста бледа. Но ако сте бременна с близнаци, то двете чертички ще светят от яркост и плътност.

Ранно усещане на движенията на плода

Повечето жени не усещат движение на плода поне до 18-22-ра седмица, а при бременните с близнаци е възможно да почувстват движение преди този период.

Бързо и ранно качване на тегло

Ако сте бременна с едно дете, то нормално е да започнете да наедрявате едва след 4-ия месец, тъй като дотогава плодът е съвсем малък, за да заема пространство и да разтяга корема. При бременните с близнаци обаче е възможно качването на килограми да започне още в първите месеци.

Непрекъснато гадене

Един от най-сигурните и неприятни признаци за бременност е гаденето и повръщането. Среща се почти при всички жени поне в един от триместрите на бременността. Но при многоплодните бременности усещането може да е двойно по-неприятно. Най-сигурната проверка обаче е, ако сте имали предишна бременност и направите сравнение с нея и сега.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай