Бременност

Бременните се страхуват от новата си социална роля

Как да победим най-честите страхове по време на бременността

14.12.2012г. / 14 18ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Бременността е преди всичко радост, надежда и още много положителни емоции. Заедно с хубавите чувства има и немалко притеснения. Ето най-честите страхове, които бременните изпитват:

1. Тялото ви не е същото

Губите контрол над собственото си тяло. Всичко в него се променя – гърдите, коремът и бедрата се уголемяват. Започвате да се съмнявате в сексуалната си привлекателност. Дали под образа на бъдещата майка няма да загубите завинаги старата си същност?

Свързани статии

2. Жената е създадена, за да бъде майка

Има жени, които не стават майки по здравословни причини или поради личен осъзнат избор. В мнозинството от случаите обаче в определен момент от живота си жената е призвана да се прероди в майка и да извади, покаже и приложи от дълбоката си същност най-нежните майчински чувства. Чак докато детето й порасне, даже и след това.

3. Съмнение, че от любимия ви мъж ще стане добър баща

Не ви стига, че се притеснявате дали вие ще се справите с ролята си на майка, ами се нагърбвате с мисли как Мишо ще се превърне в баща. Помогнете на съпруга си да усети бащински чувства още докато бебето е в корема ви. Говорете и обсъждайте с него всичко, относно бременността ви и отглеждането на бебето.

4. Изследвания и правилен режим

Сега поне от липса на информация не може да се оплачете – направете си всички медицински изследвания, разпитвайте, четете, образовайте се, имате към осем месеца да завършите едно висше образование по отглеждане и възпитание на бебе. Грижете се и за себе си, защото главното правило е „Щастлива мама – щастливо и здраво бебе“.

Коментирай
Свободно време