Бременност

Секс по време на бременност – какво може и какво не?

С всичките му странности

27.12.2013г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Често по време на бременност желанието за секс у жените се изпарява. В редки случаи и при мъжете. Но при всички положения е добре да запазите сексуалните си навици, макар и не с онова темпо от преди зачеването. Ако сте бременна и ви е любопитно какво ви очаква през следващите 9 месеца под завивките, предлагаме ви да се информирате за добрите, лошите и странните неща, които ще ви споходят през този период.

Хубавото на тези 9 месеца е, че чувствителността се засилва. Възможно е да изпитате в пъти по-силен оргазъм, в сравнение с преди. Това е така, благодарение на увеличеното кръвоснабдяване в областта на малкия таз по време на бременност. Някои жени дори признават, че за първи път в живота си са разбрали какво точно е оргазъм.

За някои двойки наддаването на килограми през бременността, и особено за жените, е голям проблем. Но за много мъже си е цяло щастие. Повечето намират половинките си за секси и не могат да спрат да се радват на пищните им форми и особено на уголемените им гърди! Това си е цяло пиршество, биха казали някои.

Промяната в тялото ви ще ви предизвика да промените и рутината във взаимоотношенията ви. Ще ви се наложи с напредване на бременността да изпробвате и нови пози и места, където и както да си доставите нужното удоволствие. Ще се учудите какво разнообразие носи това и колко добре ще ви накара да се почувствате.

Лошото, според психолози е, че при някои хора може да се появи чувство на омърсеност, заради обединяването на образа на любимата едновременно в еротичен и майчински. Тази психологическа пречка може да накара някои да се въздържат цели 9 месеца от близост. Това може да повлияе изключително лошо на отношенията в бъдеще. Добре е ако възникне този проблем да се обсъжда навреме от двойката. Така ще се избегне задълбочаването му.

Страховете от аборт и позивите за повръщане през първите месеци на бременността също могат да се окажат психологическа пречка за сексуалния живот. Някои двойки дори мислят, че могат да причинят някакви щети на бебето, правейки секс, докато то е още в корема на майката. Няма нищо страшно. Изследванията показват, че сексът няма как да навреди на бременността. Но ако тя е високо рискова, можете да изпробвате и други начини за поддържане на интимността.

Обикновено във втория триместър се появява нова силна вълна на сексуална енергия. Така че не се отчайвайте!

Възможно е да се получи разминаване в либидото на двамата. Ако досега партньорът ви е бил по-настоятелен, за разлика от вас, нищо чудно да си размените ролите. Мъжете също преминават през стресов период, гледайки ви как се променяте и осъзнавайки каква нова роля в живота им предстои. Бъдете толерантни и проявете разбиране и към тях.

В последните седмици от бременността сериозна пречка за секс може да се окаже рязко промененият размер на жената. Мисионерската поза става невъзможна, партньорът ви не може да се задържи над вас. Ако вие сте отгоре изпитвате силни притеснения, че не изглеждате нито добре, нито секси. Това може да се окаже сериозна пречка за интимния ви живот. Отново трябва да поговорите за това и да измислите творческо решение на този проблем.

Свързани статии

Ако започнете да сънувате странни сънища, не се притеснявайте. Някои жени признават, че са сънували, че правят секс с непознат, съученик от гимназията, когото не са виждали отдавна, или недотам привлекателен колега и какви ли още не странни лудости. Няма нищо обезпокоително, хормоните ви предизвикват необичайни желания. Възможно е дори да се събудите от истински оргазъм!

Мъжките страхове могат да се окажат пречка за сексуалния живот на двойката. Много мъже се притесняват, че тъй като запушват единствения изход на бебето, то може да се задуши, нарани, да го заболи или още по странно – притесняват се да правят секс „пред бебето“. Мили господа, природата е измислила всичко! Шийката на матката и амниотичната торбичка не позволява на пениса да достигне до бебето. А за него е по-вероятно да се унесе и да се успокои от люлеещите движения, отколкото да го притесните!

След секс имате усещането, че матката ви подскача на всички страни и мислите, че всеки момент ще родите! Успокойте се. Това е нормално. Всъщност матката ви винаги прави тези движения по време и след оргазъм, но когато има толкова голямо бебе вътре, усещането е по-силно. Дори е възможно бебето да започне да рита по-силно за момент, можете да изпитате даже известни контракции. Нормално е. Ако, разбира се, това състояние не премине, е добре да се консултирате с лекар.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
galq ( преди 7 години )
Свободно време