Бременност

5 съвета за стимулиране на мъжката плодовитост

Не само жените трябва да обръщат внимание на плодовитостта си

01.07.2016г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато стане дума за зачеване вниманието се насочва предимно към жените. Те са тези, които трябва да се откажат от вредните навици. Те трябва да внимават с диетата си, да следят теглото си, да спазват здравословен ежедневен режим и да взимат необходимите хранителни добавки и витамини.

Но мъжете имат не по-малка роля в зачеването. Ето защо тяхната плодовитост също трябва да е на фокус. За да я стимулирате трябва да следите дали вашият мъж спазва следните прости правила:

Променете диетата си

Мъже, променете диетата си, ако искате сперматозоидите ви да са здрави и достатъчно на брой. Мъжете са тези, които са по-склонни да злоупотребяват с вредни храни и лош хранителен режим изобщо.

Ето защо е препоръчително да следите диетата на мъжа си, ако планирате бременност. Накарайте го да разбере колко важно е да се храни правилно и само с полезни продукти. Полуфабрикатите, бързите закуски, пържената и мазна храна трябва да останат в миналото, ако наистина искате да заченете.

Начинът на живот трябва да се промени

Това важи както за жените, така и за мъжете. Вредните навици трябва да бъдат загърбени месеци преди първите опити за зачеване. Алкохолът, тютюнопушенето, стресът, работата до късно и нерегулираният режим са вредни за мъжката потентност и фертилност.

Важните части трябва да са добре охладени

За да произвеждат здрави сперматозоиди мъжките полови жлези, намиращи се в скротума, трябва да не бъдат системно прегрявани. Носенето на прекалено тесни панталони и бельо, особено от изкуствени материи, е силно непрепоръчително.

Снимка: iStock

Неслучайно скротумът се намира на известно разстояние извън тялото на мъжа, защото температурата му трябва да е малко по-ниска от цялостната такава. Не я повишавайте допълнително, защото това има вредно влияние върху качеството на сперматозоидите.

Правете много секс

Това, че сексуалните сили на мъжа трябва да се пазят за точно определен момент, а именно овулацията на жената, са митове.

Правете секс колкото се може по-често. Стига да не употребявате вещества, които биха увредили спермата като лубриканти и други овлажняващи средства, сексът не вреди, напротив!

Ако партньорът ви има желание и сили да опитвате колкото се може по-често – правете го!

Не протакайте

Колкото повече протакате в търсене на точното време, толкова повече намалявате шансовете си. Никога няма да има абсолютно точно време за зачеване, дори да сте решили вече, че искате бебе.

Невинаги можете да разчитате на изчисленията на овулацията, нито чак толкова на вътрешната си температура. Прекалено много са факторите, които влияят в известна степен на шансовете за зачеване.

Затова просто опитвайте и не отлагайте!

Коментирай