Бременност

Сънища за изневяра по време на бременност

Какво означават?

04.07.2017г. / 14 12ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

По време на бременността жените понякога сънуват странни, дори плашещи сънища. Някои сънуват как оставят бебетата си някъде. Други пък сънуват как се случва нещо ужасяващо, от което наяве ги е страх и за което мислят непрекъснато. 

При доста жени се случва да имат сънища за изневяра. Тук идва сериозният момент, в който бременната жена в не особено леко положение, започва да се пита какво означават тези сънища, дали не е направила грешния избор с партньора си и как да върне лентата назад, щом вече е бременна. 

Секс по време на бременност – какво може и какво не?

Преди всичко не се притеснявайте! Тези сънища се считат за напълно нормални. Не е необичайно по време на бременността жените да сънуват как изневеряват на мъжете си. 

Най-често сънищата се отнасят до стари гаджета, ученическа любов или някоя известна личност, която харесвате. 

Обикновено тези сънища изглеждат много реалистично. Бременните жени се будят и се чудят истина ли е било или сън. Дори е възможно да говорите по време на сън ясно и отчетливо. 

Човек започва да се пита защо сънува това, защо изобщо мисли за това, какво означава. Появява се страх от неизвестното, който притеснява и смущава.

Нередовен сън по време на бременност – проблем!

Свързани статии

На какво се дължат сънищата за изневяра?

Тези особени сънища се дължат на промените в тялото на жената по време на бременността – хормоните, натрапчивите мисли, промените в отношенията с партньора, неизвестното бъдеще. Това обаче изобщо не означава, че не обичате партньора си и сте направили грешен избор. 

Според специалистите, сънищата за изневяра са напълно нормални и не трябва да се страхувате или притеснявате от тях. Най-доброто, което можете да направите е да говорите открито за тях с партньора си. Обяснете му какво чувствате, какво ви смущава, споделете притесненията си. Това ще ви накара да се почувствате много по-добре. 

Споделянето и разискването на особените сънища и тревожни състояния е начин да промените мислите си, да се успокоите, да утвърдите връзката с партньора си. Ще се убедите колко по-добре ще се почувствате. Дори тези сънища може да изчезнат, след като ги споделите. 

Коментирай