Бременност

Най-лесните за пропускане симптоми на ранна бременност

Често биват обърквани с други състояния

23.02.2018г. / 11 56ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Началото на бременността е динамичен етап на промени. Повечето жени не са свикнали с тези промени, особено ако става въпрос за първа бременност, и не успяват да ги забележат.

Има някои странни изменения в женското тяло непосредствено след зачеването.

Кои са едни от най-незабележимите първи симптоми на бременност?

Повишено отделяне на вагинален секрет

Повечето жени смятат, че по-обилното течение е вследствие на някаква инфекция. Други го отдават на овулацията. Повишеното отделяне на вагинален секрет обаче е и симптом на ранна бременност.

Как да подобрите плодовитостта на партньора си

По-бърз растеж на ноктите

Хормоните, които се повишават през бременността, предизвикват ускорен растеж на ноктите и косата. Дори текстурата и здравината им се подобряват.

По-изострени сетива

Бременността прави чудеса с тялото на жената. Отново благодарение на измененията в нивата на някои хормони, сетивата започват да придобиват облика на суперсили. Много жени усещат миризми много по-силно и отчетливо. Други търпят изменения във вкусовете, в зрението си.

Болки в зърната

При много жени в началото на бременността се наблюдава поява на акне по гърдите. То е явен знак за начална бременност. Дължи се на промяната в хормоните и мастната обмяна в тялото. Тялото се подготвя да произвежда кърма, което също е причина за изменения в гърдите. Те предизвикват и болки в зърната и ареолите.

Храни за бременни, доставящи енергия (галерия)

Свързани статии

Запек и подуване

Малко преди да се появи сутрешното гадене може да се появи запек и подуване в червата. Причинени са от хормоните, които предизвикват ленивост в стомашно-чревния тракт и отпускане на мускулатурата в него.

Зацапване

Зацапването е признак на имплантираща се яйцеклетка. Много жени го бъркат с промяна в цикъла, предизвикана от изменения във времето или заради стрес.

Замаяност

В началото на бременността, а и след това, е възможно нивата на кръвната захар да спаднат. Това предизвиква замайване и отпадналост. Може също така да се дължи и на лека дехидратация.

Коментирай