Бременност

Симптоми на бременност, които се появяват преди положителния тест

Ранните признаци, че може би сте бременна

13.09.2018г. / 14 57ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Наближаваща менструация или ранна бременност? На кое от двете състояния отговарят съмнителните симптоми, които изпитвате? Тези колебания терзаят много жени, особено дамите, които желаят да са бременни и при всяка лека промяна в тялото или в настроението си са склонни да гледат през лупа на какво може да се дължи. И да, някои признаци на ранна бременност приличат на наближаваща менструация, но ако ви закъснява и изпитвате някой от следните симптоми, може и да сте с ранна бременност. Не забравяйте, че най-сигурният начин да разберете е консултацията със специалист.

Чувствителни зърна

Много жени споделят, че чувствителността на зърната на гърдите им се е изострила, а това се случва вследствие на повишаването нивата на естрогена и прогестерона. В първите седмици от бременността вашите гърди започват да трупат повече мазнина и набъбват, което също увеличава чувствителността. Зърната ви ще потъмнеят, но това ще стане малко по-късно.

>> Хора, от които не може да скриете бременността си <<

Крампи

Този признак може да означава няколко неща – както наближаваща менструация, така и ранна бременност. Някои жени могат да изпитват мускулни крампи от самото начало на бременността и чак до раждането, заради изчерпващия се по-бързо магнезий.

Силна умора

Много жени споделят, че още в първите седмици на бременността са усетили невероятно силна умора и сънливост. Преди да се усъмнят, че са бременни, са го отдавали на работата и стреса в ежедневието, но всъщност причината била много по-приятна.

>> Причини за фалшив положителен тест за бременност <<

Промяна във вкуса

Много жени споделят, че вкусът им към храната рязко се е променил в първите седмици от бременността. Някои казват, че се е появил метален вкус, други споделят, че слюноотделянето им е станало по-обилно.

Запек

Хормонът прогестерон е известен със свойството си да забавя движението на червата и това може да се превърне в проблем за бременната жена, тъй като нейното тяло започва да произвежда голямо количество от този хормон.

>> 7 признака, че сте в овулация <<

Замаяност

Усещането за замаяност, както и главоболието може да са признак на ранна бременност. Причината за това състояние се отдава на увеличеното кръвоснабдяване и промените в циркулацията, може би дори и пониженото кръвно налягане през първите седмици от бременността.

>> 5 причини да не можете да забременеете <<

Коментирай
Свободно време