Бременност

Подгответе тялото за бременността

Яжте топли храни

28.11.2018г. / 12 46ч.
Мария Дуковска
Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Ако планирате забременяване или от известно време мислите в тази посока, можем да ви помогнем с няколко препоръки как да подготвите тялото, съзнанието и душата си за това наистина съкровено изживяване.

Започнете с храната. Това е първата крачка към прочистване на организма. Премахнете вредните храни от менюто си и наблегнете на продукти с високи хранителни качества. Това е необходимо, за да сте сигурни, че правите всичко възможно да заченете здраво бебенце. Колкото по-здрави са телата ни преди забременяване, толкова по-добри ще са условията за зачеване и протичане на една лека бременност. Опитайте се да се храните с чисти продукти, свободни от хормони и вредни химикали.

>> Топ 10 суперхрани за бременни <<

Ограничете токсините в бита си. Това може да стане като се храните с повече местни и органични храни, които са отглеждани без пестициди, като използвате продукти за почистване от естествени продукти. Избягвайте да пиете вода от пластмасови шишета или да консумирате храна, която е била съхранявана дълго време в пластмасови опаковки. Заменете козметиката си с биопродукти. Използвайте шампоан без сулфати и парабени.

Консумирайте топли храни. Според много специалисти по акупунктура затоплената утроба е с по-добри възможности за зачеване, затова те съветват да се консумират редовно топли храни – супи, задушени зеленчуци, кафяв ориз.

>> 11 признака, че сте бременна без да подозирате <<

Правете йога пози, които ще ви помогнат да се отпуснете и да раздвижите репродуктивните органи. Такива пози са: крака на стената, двоен гълъб, пеперуда, лотос. Повече за тези пози вижте тук.

Намалете стреса. Стресът от ежедневието оказва негативен ефект върху здравето и респективно върху репродуктивните способности. Стресът влияе на нивата на кортизол, който се вдига под ефект на напрежението, а тези високи нива на хормона потискат овулацията и намаляват количеството на сперматозоиди, както и желанието за секс. Стресът стяга тялото, което води до стагнация на енергията и свиване на кръвоносните съдове. Това, което ще ви помогне да се отпуснете и да изолирате ефектите на стреса е йогата, медитацията, дихателните упражнения, масажите, разходките сред природа, пълноценен сън, акупунктура.

>> 10 начина да забременеете по-бързо <<

Превърнете негативните мисли в положителни. Много често се случва жените да се вслушаме в нечие мнение за нашия собствен живот и това да повлияе негативно. Например, някой ви вменява, че сте минали годините, в които сте могли да станете майка и най-лошото е, че вие започвате да вярвате в това чуждо мнение, а не в собствените си желания. Напук на подобни негативни мнения стремете се да обърнете всяка отрицателна мисъл в положителна. Казвайте си: „Моето тяло е силно и здраво за бременност“ и вярвайте в това. Умът притежава невероятна сила, възползвайте се от нея.

>> Храни, които помагат да забременеете <<

Коментирай