Бременност

6 причини да е страхотно да сте бременна през лятото

Ползите от този сезон за развиващия се плод

17.06.2019г. / 11 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е любим сезон от годината на много хора. Чакаме го с нетърпение и винаги сме тъжни, когато свършва, защото сякаш е минал само един миг. Много хора смятат, че през лятото е ужасно непоносимо за бременните жени заради жегата. Всъщност лятото е страхотен момент да износите бебето си и това си има своите причини. Ето няколко от тях.

Всичко за бременността можете да видите в рубриката Бременност>>>

Ще имате чудесна възможност за разходки и упражнения на въздух

5 упражнения, подходящи за бременни в трети триместър>>>

През лятото горещината и слънцето могат да са истинско предизвикателство за бременните жени да се справят с трудностите на нарастващата тежест. Но при всички положения е чудесно да намират повече време в подходящия диапазон от деня, в който да се разхождат и движат повече. Това ще достави повече кислород на бебето, както и важни вещества в тъканите и органите на майката.

Пресните плодове и зеленчуци са в изобилие

Витамините и минералите, доставени от плодовете и зеленчуците през лятото, са незаменими. Най-добре е да консумирате продукти, отгледани у нас и поели от полезните слънчеви лъчи вместо вносни, които може да са отгледани и в оранжерии, съответно да нямат нужните хранителни качества.

Слънцето доставя витамин D

Дефицитът на витамин D при бременност крие риск за майката и бебето>>>

Витамин D е много важен през бременността. Той участва в усвояването на калция и прави костите по-здрави и плътни. Най-добрият начин да се синтезира важния витамин в тялото е чрез слънчевата светлина. През лятото тя е в изобилие.

Свързани статии

Гардеробът ви дава свобода

Когато сте бременна през зимата трудностите в облеклото определено са повече, особено в последния триместър. Намирането на топли и едновременно удобни дрехи е истинско предизвикателство. През лятото имате свобода в това отношение.

Ще се хидратирате по-добре

Пиенето на достатъчно количество течности е важно през бременността независимо дали е лято или зима. През зимата обаче често бременните жени пренебрегват това, защото в студените месеци естествената жажда за течности намалява. През лятото човек пие значително повече вода, което е добре, ако сте бременна.

Почивка

Бременна и на море – опасно ли е?>>>

Най-хубавото от всичко е, че ще можете да отидете на почивка и да си прекарате добре. Приятните преживявания помагат за намаляване на стреса и различните видове дискомфорт по време на бременността.

Коментирай