Бременност

7 момента от бременността, които са незабравими

Уникални спомени

07.08.2019г. / 13 37ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременността е вълнуващ период за всяка жена. Очакването на нашето дете е емоция, която едва ли има аналог и може да бъде сравнена с нещо друго в живота ни. Тези 9 месеца са изпълнени с безброй усещания и пораждат у нас палитра от чувства. Някои от тези изживявания по време на бременността се запечатват завинаги в ума и сърцето ни, създавайки незабравим спомен. Ще ви напомним за някои от тях.

Моментът, в който казвате на партньора си

Може би един от най-щастливите, емоционални и незабравими мигове в живота на един мъж – новината, че ще става баща. Особено емоционално протича тази ситуация, ако заедно сте очаквали резултата от теста за бременност и му споделите, че той е положителен след напрегнатите няколко минути в очакване.

>> 6 начина да разберете дали сте в овулация <<

Потвърждението от лекаря

Вече сте направили няколко теста за бременност и е на 99% сигурно, че сте бременна. И все пак, остава един процент съмнение и затова отивате на преглед при вашия гинеколог, който да удостовери бременността. Когато тя е желана, няма по-вълшебни думи от тези на доктора ви – „Честито, бременна си!“.

>> Фактори, които увеличават шанса да родите близнаци <<

Първата снимка от видеозон

Колкото и информация да сте прочели и да знаете точно какво се случва с развитието на бебчето ви във всеки един момент, несравнима е емоцията да видите неговата първа снимка, заснета с ехограф. Това е без съмнение един от най-скъпоценните спомени за всеки родител.

>> Ценни храни, които подсилват спермата и увеличават шанса за зачеване <<

Споделената новина с близки и приятели

След като вече знаете и лекарят ви е потвърдил, че сте бременна, настъпва един от най-вълнуващите мигове от бременността – да споделите щастливата новина с близките на сърцето ви хора. Това се нарежда сред най-специалните моменти в живота на една жена.

>> Най-големите страхове на бременните <<

Подготовката за появата на вашето съкровище

Един от може би най-вълнуващите моменти за всяка майка е т. нар. „гнездене“ или подготовката на детската стая или пространството, в което ще спи и играе мъничето. Изборът на бебешка кошара, дрешки, играчки, чаршафи и всякакви аксесоари, необходими за посрещането на новия член в семейството, доставя огромна радост на родителите. И оставя прекрасен и незабравим спомен.

>> 11 признака, че раждането наближава <<

Коментирай
Свободно време