Мода

Дантелата – модерна и това лято

Дантелени рокли, дантелени поли, дантелени къси панталонки – всичко е възможно, всичко е лятно и много шик

15.07.2013г. / 10 40ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато говорим за мода го правим по два начина. Ако сме модни редактори, следим какво се случва на котешките пътеки в модните столици и с префинени изрази пренасяме на родната сцена, или ако сме пенкилери и не сваляме много шапка на този тип изказ и модни тенденции, теглим един тегел по ларгото и правим мъдри заключения.

И понеже на фона на българското, първото говорене лично на мен ми изглежда изкуствено, предпочитам пенкилерското.

Та теглейки един тегел по софийските улици мога смело да заявя, че пердетата са отново на мода. Може би в днешно време да носиш рокля от перде си е своеобразен символ, че ако трябва да оцелееш в съвремието, без да си повредиш мозъка, трябва да си „пълно перде“.

Напълно споделям мнението, че не трябва да даваш много ухо и око и да си вършиш това, което смяташ за правилно, пък нека ти викат, че си „перде“.

 

Свързани статии

 

И оставяйки алюзиите настрана, пердето или иначе казано дантелата си е класика, особено в летните рокли и блузи.

Хубаво е да се сдобием с поне една такава дреха в гардероба си. Бялата и черната дантела са си класика в жанра, но сега е моментът да заложим и на нещо по-цветно и по-смело.

Въпреки че дантелата колкото и да е нежна и ефирна може да ни изиграе лоша шега. При неправилно съчетаване на детайлите може да изглеждаме и артистично и по-женствени от всякога и съответно другата крайност – пълен кич.

Черна дантелена рокля

Елегантно, нежно, винаги стилно и модерно. Малката черна рокля е класика, а дантелената черна рокля е класика + сексапил + женственост… с много, много добавена стойност.

Ако имате официални поводи, не се двоумете, изберете черната дантелена рокля.

Снимка: Reuters

Бяла дантелена рокля

Кога да облечем бяла дантелена рокля, ако не лятото. Идеална и за разходка по плажа, и за официална. Дори булчинска рокля – най-вече булчинска. Знаете, ако сте шаферка или гост на сватба, не е културно да изберете белия цвят, дори самата булка да е предпочела да не е в искрящо бяло.

Дантелени рокли в нежни цветове

Ето това са роклите за шаферките и останалите дами – прасковено, пепел от рози – нежно, загадъчно, ефирно.

Дантелени рокли в ярки цветове

Смята се, че ярките цветове символизират смелост, самостоятелност и не на последно място непукизъм. Жена, която постоянно се чуди дали другите я одобряват, не бива да си помисля за рокля в яркочервено, атлазеносиньо, смарагдовозелено и прочее... а какво остава пък и да е с дантела.

За екстравагантните дами са изцяло дантелените блузки или пък дантелените акценти в дънките, късите панталонки или полите.

Снимка: Reuters

Дантелата като част от винтидж модата също не бива да се подценява. Умело направено ще събере очите и върже фантазията на фльонга на всички. Навремето имах една учителка, която със сигурност беше наследила цял сандък с дантели, коя от коя по-красиви и интересни. И с течение на времето нямаше дреха, с която да се появи и на която по някакъв начин да не е пришита дантела. И трябва да си признаем иначе обикновените рокли ставаха шармантни и някак си много аристократични.

Опитайте да излезете на улицата с дантела и ще видите, че независимо дали сте млада или стара, дали ви отива или не ви отива всички ще ви забележат. Остава да имате и малко повече самочувствие и всичко с дантеленото лято ще ни е наред.

Коментирай