Мода

Избор на шапка според овала на лицето

Коя е вашата?

01.02.2014г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Шапките са забавни, те придават завършеност на тоалета, разкрасяват и са важен аксесоар за много случаи, особено официални. В студения зимен сезон пък са необходимост. Но понякога е трудно да изберете точния модел шапка за вашата форма на лицето.

Ние ще ви улесним. Ето и най-подходящите шапки според овала на лицето!

Овална форма на лицето – големите периферии са много подходящи. Съобразете ширината на периферията с височината ви, ако сте под средния ръст за жени, изберете шапка с по-тясна периферия. Истината е, че овалната форма на лицето е най-балансираната и позволява най-голямо разнообразие от шапки.

Кръгла форма на лицето – в този случай е разумно да избирате шапки с висок връх или издължени форми. Така добавяте височинен обем, който балансира кръглата форма на лицето ви и я удължава.

Свързани статии

Квадратна форма на лицето – обикновено челюстта е по-широка, затова са подходящи всякакви шапки с разчупена форма или падащи свободно. Широките форми са най-добри в случая.

Издължена форма на лицето – този тип форми на лицето са доста по-дълги, отколкото широки, така че изберете богата периферия, която да разшири допълнително лицето. Избягвайте високи шапки и тесни периферии – те само ще удължат лицето ви допълнително.

Сърцевидна или диамантовидна форма на лицето – често този тип лица имат стеснени челюсти и трябва да избягвате форми, които са твърде широки в областта на челото. Това само ще разшири изкуствено обема там, а брадичката ще е още по-тясна. Подходяща е шапка с тясна периферия.

Снимки: Reuters

Коментирай