Мода

Как да си направите красива диадема с пера

Само за няколко минути с помощта на цветни пера вие ще превърнете обикновената диадема в красив аксесоар

14.03.2014г. / 11 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: marthastewart.com

Снимка: marthastewart.com

Перата са акцент, който още от векове е бил част от визията както на жените, така и на мъжете. В наши дни обикновено дамите носят блуза, рокля, обувки или аксесоар украсен с пера. Затова споделяме една идея как лесно да си направите диадема с пера.

Ще ви трябват диадема, която да е облечена с тънък плат, пера (може да си ги купите от кинкалериите), лепило на водна основа. Видът, размера и цвета на перата изберете според вашите желания. Ако ще изберете по-тесни перца, може да покриете цялата диадема с тях. Нанесете малко количество лепило в края на перото и притискайки го леко, залепете го върху диадемата.

Свързани статии

Така залепете и следващото докато цялата диадема се покрие. Ако решите перата да бъдат само от едната страна, както е при диадемите от снимката, тях може да ги закрепите по два начина. Първият е отново с помощта на лепило, а вторият е да ги зашиете леко с конец, ако диадемата, върху която ще декорирате го позволява.

След като поставите перата завършете като залепите един по-голям красив камък върху края на перцето или залепете декорация с флорални мотиви. Само за няколко минути с помощта на цветни пера вие ще превърнете обикновената диадема в красив аксесоар.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай