Мода

Модни уроци от Ив Сен Лоран

„Гардеробът – това е начин на живот.“

20.06.2015г. / 07 36ч.
Михаела Лазарова
Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

В неговите облекла жените се чувстват удобно, женствени, свободни и секси. Маестро Ив Сен Лоран остави след себе си една модна империя, която промени света на дамската мода завинаги. Нека си припомним някои от неговите ценни уроци за модата.

1. „В този живот съжалявам само за едно – че не аз съм измислил дънките. Дънките са най-шикозното, най-практичното, най-удобното и най-непретенциозно облекло. Те са експресивни, семпли, скромни и секси – всичко, което се надявам, че притежават дрехите, които правя.“

Една от най-любимите дамски дрехи, в които се чувстваме удобно и секси. Всяка жена трябва да има в гардероба си поне 1 чифт от тях.

2. „За да бъде красива една жена е достатъчно да има черен пуловер, черна пола и да върви под ръка с мъжа, когото обича.

Ив Сен Лоран бе дизайнерът, който превърна черния цвят в моден триумф. И до днес този цвят е предпочитан от много дами, особено за изискан повод.

3. „Модата е преходна – стилът остава.“

Индивидуалният стил включва разглеждане на личностните характеристики. Той трябва да подчертава силните страни и да скрива недостатъците, а не да следва сляпо модните тенденции.

4. „През годините аз осъзнах, че най-важното нещо в роклята е жената, която я носи.“

Почитател на изкуството във всичките му форми, дизайнерът смятал, че е важно не просто да носим дрехите си, но да бъдем индивидуални и да се стремим към съвършенство. „Облеклото трябва да бъде подчинено на личността на жената, а не обратното.“

5. „Дамските панталони трябва да са женствени, да следват линиите на фигурата, да скриват или да подчертават това, което има нужда.“

Дизайнерът бе един от първите, който въведе в дамската мода елементи от мъжката модна линия. Приживе маестрото препоръчвал класическите панталони да се съчетават с деликатни копринени блузи.

6. „Любовта – най-добрата козметика. Но козметиката се купува по-лесно.“

Според дизайнера правилно подбраният гардероб може да донесе на една жена много бонуси, единият от които е любовта. „Най-доброто облекло за една жена е любящата прегръдка на мъжа й. Но за тези, които са лишени от такова щастие, съществувам аз.“

Свързани статии

7. „Гардеробът – това е начин на живот.“

Въпреки че всеки има свой стил и предпочитания към цветове, дрехите, които носим са отражение на това как се чувстваме в този етап от живота си. Те могат да показват любов, радост или тъга.

8. „Искам да благодаря на всички жени, които носят моите дрехи, познати и непознати, всички онези, които бяха толкова верни към мен и ми дадоха такава радост.“

Да имаш дреха подписана с марката Ив Сен Лоран е повече от удоволствие. Не забравяйте, че вие го заслужавате! Чифт очила с широка рамка, шал или ръкавици. Преоткрийте вашата женственост.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време