Мода

Как да запазим велурени обувки?

Не бързайте да посягате към кожата

12.09.2015г. / 17 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Когато дойде време да сменим дрехите в гардероба от летни към по-плътни и топли, същото се случва и с обувките.

Прибираме сандалите и на тяхно място идват затворените модели. Обикновено винаги, когато сме на пазар за такъв тип компоненти от визията, предпочитаме практичното пред красивото, особено ако става въпрос за ежедневни модели.

Велурът, като материал, много често изглежда значително по-добре, отколкото кожата.

Изборът ни да предпочетем кожата често се обосновава от митовете и легендите, че тя се поддържа по-лесно, по-малко се цапа и не се захабява толкова видимо, колкото велурът.

Представяме ви лесни начини, с които да запазите велурените обувки и да не жертвате нито красотата в името на практичното, нито обратното.

Свързани статии

1. Четка

Използвайте почистваща четка за велур, с която лесно да премахнете всякакви замърсявания от прах и вода. Уверете се, че търкате по посока на велура, защото в противен случай рискувате да повредите или да развалите външния вид на обувките.

2. Оцет

Колкото и странно да ви се струва, оцетът е един от най-добрите приятели на велура. Киселинността в течността премахва петна от всякакъв характер, както и линиите от сол, които често се получават през зимата. За целта, нанесете малко количество оцет върху чиста кърпа и почистете.

3. Време

Винаги оставяйте калта по велура да изсъхне, преди да започнете каквото и да било третиране. В противен случай ще нанесете повече вреда, отколкото калта е нанесла. След като мине необходимото време, избършете само с влажна кърпа или подходящ продукт.

4. Температура

Ако имате залепнала дъвка или восък върху велурените обувки, добра идея е да ги оставите за няколко часа във фризера. Смолата и восъкът ще замръзнат, ще се втвърдят и ще можете да ги премахнете лесно с остър предмет.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Sis ( преди 8 години )
До ...Щото си *** и не разбираш.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар