Мода

Мария Грация Кюри с първа колекция за Dior (галерия)

Феминизмът винаги ще е на мода

03.10.2016г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ефирни материи, червено и разкош в Париж. Така може да се опише ревюто на Dior на седмицата на модата във френската столица. Модната къща показа невероятна колекция за пролет-лято 2017 на новата си творческа директорка Мария Грация Кюри, която наскоро се присъедини към екипа след дългогодишна работа за Valentino.

Когато бе обявена новината за нейното напускане (това стана през юни тази година) от италианския бранд, Мария сподели, че за нея е чест да работи за Dior, но и осъзнава колко голяма отговорност носи. И ето, че седмици по-късно, италианката представи своята първа колекция на седмицата на модата в Париж.

Много пъти модният бранд се е обявявал за феминизма и точно в тази посока се движи и колекцията на Кюри.

„Основното послание е, че всъщност не съществува само един вид жена.“, заяви дизайнерката преди началото на шоуто.

Кюри направи едно по-различно представяне на марката от досегашните. Абсолютна еклектика между ефирни материи и женствени модели, съчетани с тишърт с надпис. Червени приказни рокли с ластични спортни презрамки.

Свързани статии

Флорални мотиви, щампи и бродерии на пчелички, които са акцент в тази колекция и много, много лекота в материите, които се наслагват една върху друга. Сякаш всеки модел разказва някаква история, носи специално послание, а сребърните и златни шевици и изображения играят разкошно на светлината. Бяло и черно преобладават като цветове в колекцията.

Гримът на моделите е деликатен, бижутата оскъдни, но звездичките имат запазено място сред тях, а косите са прибрани в мини кокове. Повече от колекцията може да видите в галерията ни.

Снимки: Reuters

 

Коментирай