Мода

Dior с романтична колекция за пролет-лято 2017 (галерия)

Мария Грация Кюри с първа колекция за модния бранд

31.01.2017г. / 12 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Седмицата на висшата мода в Париж представи за пореден път едно фентъзи пътуване на всички гости дошли да видят най-добрите дизайнерски творения. Забележително представяне направи Мария Грация Кюри за модна къща Dior. Това е нейната първа колекция за модната марка, след дългогодишната ѝ работа за Valentino, но тя е и първият креативен директор жена за френския бранд.

Музей „Роден“ бе най-подходящото място във френската столица за представянето на моделите. Натурализъм и фантазия са обединени в колекцията на Кюри. „Не искам да загубя идеята за фантазията, но искам да дам възможност модата да бъде удобна за носене“ – сподели дизайнерката.

Зеленият лабиринт, през който преминаваха модели, бе една метафора на нейния собствен живот и кариера.

Това, което ще ни направи забележителни през пролетта и лятото на 2017 година са роклите от ефирни материи с фини презрамки.

Прелестни нимфи с разкошни флорални аксесоари в косите и пелерини, като поетична магия преминаваха покрай гостите на ревюто. Типичните корсети за бранда този път бяха представени като едно плавно сливане, подчертаващо извивките на женското тяло. Много ефирни материи, флорални мотиви, декорации.

Свързани статии

Цвят на праскова, пепел от рози, лилаво и черно, но трансформирано по изключително елегантен начин. Много романтика и женственост още в първото си представяне за Dior на Мария Грация Кюри. Повече от модното дефиле може да видите в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай