Мода

Оранжевото е новото черно (галерия)

Армани с невероятна колекция с преобладаващ оранжев цвят

03.02.2017г. / 07 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Оранжевото е новото черно? Седмицата на висшата мода в Париж представи множество колоритни колекции.

Маестро Джорджо Армани показа пролетно-лятната си колекция, в която доминиращи са оранжевите багри. Но не си представяйте просто оранжево, а цвят, напомнящ жаркото слънце, играта на огнените пламъци и портокаловите нюанси. Моделите му са изключително раздвижени.

При някои модели има обемност, наслояване на ефирни материи, галещото усещане на коприната, невероятно завършени с красиви бродерии, интересни бижута и играта на топлите тонове. Сякаш досега никой не бе представял оранжевото по толкова забележителен начин – оранжев сатен, оранжеви пайети, оранжеви крокодилски щампи, пера.

Тук-там сред моделите имаше препратки добрия стар Холивуд от началото на 30-те години на миналия век. Колекция, лъхаща на женственост, романтика и очарование. Именно такова бе излъчването на моделите, които дефилираха пред погледа на Никол Кидман и Изабел Юпер, специални гости на ревюто.

Това не е първият път, в който Армани твори колекция, в която има силно доминиращ цвят.

Защо точно оранжево? „Защото това е оптимистичен цвят. Това е един цвят, който подхожда на блондинки и брюнетки. Тъй като това излиза извън обичайната ми палитра с Армани цветове. Това е ново поколение Армани.“ – сподели дизайнерът зад кулисите.

Свързани статии

Сега вечерните рокли за предстоящите сезони ще бъдат различни от черно, ще се носят флорални мотиви и дантели. Дали няма да видим някоя холивудска звезда на предстоящите награди „Оскар“ с тоалет на Армани, предстои да разберем.

Повече може да видите в галерията ни.

Снимка: Reuters

Коментирай