Мода

Как да се обличаме според формата на тялото: тип ябълка

Съвети как да подбираме дрехите си спрямо вида фигура

25.07.2019г. / 06 33ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка женска фигура се отличава с уникални особености, но най-общо се определят няколко вида форми като тип ябълка, круша, пясъчен часовник, обърнат триъгълник. В няколко поредни статии ще разгледаме различните видове форми и какви са подходящите дрехи за тях, както и какво е препоръчително да избягваме.

В настоящата статия ще се спрем на формата тип ябълка. Дамите с такава фигура обикновено трупат излишни мазнини в областта на талията, горната част на ръцете, раменете, гърдите, гърба. Бедрата са по-слаби, ханшът по-тесен, раменете са по-широки, бюстът обикновено е едър.

Как да се обличате при такава форма на тялото?

Тъй като по-голямата част от теглото се концентрира над бедрата, средната част на тялото изглежда с минимална талия. За да отклоните вниманието от тази зона най-добре би било да подсилите други форми. Подчертайте краката си с подходяща рокля, пола или панталон, които демонстрират именно тях. Избирайте блузи с V-образно деколте, което ще помогне да създадете илюзия за издължен торс.

Ева Лонгория винаги слага акцент върху стройните си крака. Снимка: Reuters

Избирайте рокли с принт или якета с щампи, които добавят акцент, който да измества фокуса от талията. Монохромните визии, тъмните цветове, свободните туники, роклите с дълъг ръкав или 3/4 ръкав също са подходящи при такава фигура. За дамите, които не харесват своите широки рамене съвсем естествено е да се опитват да ги прикрият с дрехи с ръкави, но ако харесвате раменете си и не се притеснявате от тях, може да изберете и рокли или блузи с голи рамене.

Подходящи модели са дрехи с по-широка долна част – рокли, поли, панталони, което ще помогне за изграждането на баланс.

Тесните дънки и панталони също са прекрасен вариант за дамите с подобна фигура, особено в комбинация с по-свободна туника, широк пуловер и V-деколте.

Избирайте материи, които ще изградят линия насочваща погледа към бедрата, а не толкова към бюста. Това са коприна, лен, туид, габардин, памук.

От аксесоарите акцентирайте на огърлиците и бижута за врата, както и обици. Те ще ви помогнат да балансирате визуално пропорциите на тялото.

Какво да не обличаме?

Избягвайте твърде прилепналите рокли, както и комбинацията потник с много тесни дънки, тъй като подчертават широките рамене и правят по-видими едрите области. Коланът на талията е добре да се измести по-нагоре, за да създаде визуален баланс на фигурата.

Коментирай