Мода

Най-сетне дойде времето на летните рокли

Как да се ориентираме в морето от рокли и да сме сигурни, че сме избрали най-доброто за повода и фигурата си

17.07.2020г. / 13 57ч.
Мария Дуковска
Най-сетне дойде времето на летните рокли

Чакахме го толкова дълго да дойде – времето на летните рокли. Разнообразието от официални, летни, дамски рокли е толкова голямо, че може да не ви се наложи да носите панталони чак до средата на октомври.

Как обаче да се ориентираме в морето от рокли и да сме сигурни, че сме избрали най-доброто за повода и фигурата си?

Ние имаме няколко подходящи съвета как да подберете идеалната дамска рокля:

Официална лятна рокля

За съжаление в нашия живот има много малко случаи, в които обличаме официална дамска рокля. Това са абитуриентският бал, собствената ни сватба и още 5-6 пъти, когато сме гости на чужда щастлива церемония или кумуваме.

Затова използвайте всеки момент, за да се облечете с хубава официална рокля, като собствения си рожден ден, Нова година и коледните фирмени партита например. А сега, понеже е лято, може да организирате градинско парти с дрескод „официална лятна рокля“.

Те обикновено са от нежна и фина материя, с тънки презрамки или елегантно деколте. Когато температурите навън са високи, избягвайте вталените модели и изкуствените материи на роклите. Заложете на лятна лекота и светли цветове.

Лятна рокля тип „прегърни ме“

Този тип дамски рокли са изключително ласкави към всякакви фигури. Ако се притеснявате, че след изолацията заради коронавируса не сте в най-добрата си лятна форма, това е моделът за вас.

Той подчертава бюста и прикрива коремчето, пада леко покрай бедрата и силуетът ви става изключително женствен. Само добавете към тази рокля едни хубави сандали на платформа и покорете лятото!

Дамска рокля с якичка

Тя е за работещите момичета, които се чувстват в свои води само когато са в офиса, на чело на мотивиран екип.

Такава рокля съчетава най-доброто от два свята – корпоративния и дамския. Такъв модел рокля е благосклонен към фигурата, защото е с А-образна пола, а горната част е като риза с копчета.

Яката придава онази офис строгост, която е необходима, за да сме истински лидери в мъжкия бизнес свят.

Лятна рокля с деколте тип лодка

Наричаме такива рокли „Моника Белучи“, макар да няма официално такъв модел рокля. Става дума за роклите с широко ластично деколте, което остава раменете голи, а ръкавите са тип буфан.

Гърдите са добре оформени благодарение на ластичния крепон, а полата е широка, лека и загатващо прозрачна.

Дължината на тази рокля може да варира от къса до дълга до земята. Подхождат ѝ както високи сандали, така и летни чехли.

За истински „италиански“ вид добавете слънчеви очила и сламена чанта.

Всякакви модели дамски летни и официални рокли можете да откриете на сайта Answear.bg.

Коментирай
Свободно време