Мода

Кои са цветовете на лято 2022?

Забравете за скуката и еднообразието, модните течения в цветовете ще ви накарат да полудеете

19.07.2022г. / 15 36ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Трудно е да спазваме сляпо модните тенденции, тъй като не всяка от нас притежава тяло на модел. Именно за това, трябва да избираме кройки, които подчертават нашите предимства и прикриват недостатъците.

Летният сезон обаче не оставя нищо скрито и ние прибягваме до носенето на тъмни и дълги дрехи, за да прикрием частите от тялото, които не харесваме. Това невинаги е правилното решение. Тъмните дрехи са стилни и делови, но не са най-подходящият избор за лятото. За съжаление, битува митът, че светлите цветове подчертават несъвършенствата. Това далеч не е така! Смелите нюанси ще подобрят настроението ви и ще ви накарат да се чувствате по-уверени.

Ако фигурата ви не позволява сляпо да следвате тенденциите в облеклото, помислете за вариант, в който да съчетаете подходящата за вас кройка с модерен нюанс.

Кои цветове да изберете, ако искате да сте в крак с модните течения в облеклото това лято?

Ето някои предложения:

Цвят лайм

Ако има цвят, който описва 2022-а година, това определено е зеленото (в яркия му вариант с жълти оттенъци). Дизайнерите се надпреварват да го използват в летните си колекции, като нюансите варират от неоново, през мента и тревисто, шамфъстък и тъмнозелено. Зеленият цвят се асоциира с природата и свежестта, което го прави идеален за дългите летни дни. Ако не се осмелявате да носите дрехи с този нюанс, добавете го като акцент в аксесоарите – изберете скрънчи, чанта или пък диадема.

 

Барби розово

 

Цветът, който е типичен за бебешките и детските облекла, тази година ще намери място в гардероба на мама. Всичко, което Барби би носила, ще е модерно – бледорозово, млечнорозово или по-наситените му тъмни варианти. Ако сте предубедени към дрехите с този цвят, що се отнася до носенето им на работното място, можете да експериментирате със нюанси, които да изберете в свободното време.

Оранжево

Твърде пренебрегвано през последните години, това лято оранжевото извоюва своето място на модния пиедестал. Ще го намерите в предложенията на дизайнерите за панталони, блузи, но най-вече за рокли. Срамувате се да го носите в града? Няма проблем! Изберете рокля в цвят мандарина за вашата лятна почивка! Идеалното решение, за да бъдете част от модните тенденции през този сезон!

Жълто

Свързани статии

Безспорно това е един от най-веселите цветове, за които можем да си помислим. Асоциираме го с виталност, жизненост, и разбира се – лято! В нюансите отново има разнообразие – от електриковожълто, до цвят „пуканка“ или „масло“. Ще го намерите навсякъде – в цвета на чанти, панталони и ризи. Ако килограмите ви притесняват и искате да подчертаете горната част от тялото, а да прикриете долната – изберете топ в жълто, но нека панталонът ви бъде в неутрален тон – черен, нюд или бял. Така ще отклоните вниманието от долната част на фигурата си, привличайки погледа към горната. Ако торсът ви е по-масивен, избягвайте светлите тонове там, тъй като това ще увеличи обема му визуално.

 

Люляково

Често забелязван по модните подиуми, цветът идеално се съчетава с розово и жълто, което го прави перфектен за вашата щура лятна визия. Развихрете въображението си и правете смели съчетания. Лято е!

Коментирай