Мода

5 стилни есенни връхни дрехи

Бъдете актуални с овърсайз палто

04.10.2022г. / 10 25ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента с нейните прекрасни багри е вече тук. И макар все още да се радваме на слънчеви дни, лекият вятър и сутрешният хлад ни напомнят, че е време да се снабдим с необходимия арсенал дрехи за този сезон.

В какво е разумно да инвестираме?

Ако разполагате с ограничен бюджет, помислете добре, преди да се втурнете към лудо пазаруване без цел и насоки. Не се подлъгвайте по последните модни течения в облеклата – много стилни дами съветват да не следвате сляпо тенденциите, тъй като те се сменят всеки сезон. Ако искате да създадете свой уникален, елегантен стил – заложете на класическите облекла и изчистените линии. За какво си струва да отделите по-голяма сума пари? Безспорно – за връхна дреха. Замислете се – този тип облекло покрива почти цялото ви тяло и ако е изработено добре, може да направи цялостната ви визия по-елегантна.

Предлагаме ви няколко идеи за есенни връхни дрехи, с които няма да останете незабелязана.

Ето ги и тях:

Шлифер

Вероятно когато пазарувате връхна дреха, рядко се спирате на този модел – грешка! Шлиферът е много практичен, покрива почти цялото тяло (и несъвършенствата му) и може да направи цялостната ви визия доста елегантна.

Ако имате килограми в повече – това е идеалната дреха за вас, тъй като с нейна помощ ще можете да придадете на фигурата си линия – посредством колана през средата, който ще очертае талията ви.

За по-класическо излъчване ви съветваме да изберете модел в неутрален цвят – бежово, бяло или черно. Ако сте по-смела, заложете на червено, синьо или зелено. Можете да носите шлифера както през есента, така и през пролетта и през по-топлите зимни дни. Комбинирайте с поло, пола или панталон. За завършена визия – съчетайте с подходящ модел и цвят шапка.

Блейзър

Това лято блейзърът беше абсолютният хит сред тенденциите! Носихме го във виолетово, оранжево, жълто и какви ли още не щури цветове. Той ще продължи да властва и през есента – този път в леко по-приглушени нюанси (тъмнокафяво, охра, тъмносиньо). Това палто с излъчване на сако е много удобно, особено ако предпочитате спортно-елегантния стил на обличане. Идеално се съчетава с ниски или пък високи обувки, с панталон или пола – това го прави перфектна връхна дреха за работната среда, както и за служебни срещи, а защо не и за вечерно излизане с приятелки? Изберете модел от естествена материя и съчетайте с къса есенна пола и ботуши около коляното.

Овърсайз палто

За любителките на този тип палта имаме добра новина – те ще са на мода и през този сезон. Освен стилни и с усет към тенденциите, изборът на широко палто ще ви помогне да се чувствате удобно и на топло. Вариациите за облекло са почти безкрайни – можете да го носите с къси поли и високи обувки, с дълги поли и ниски обувки, със спортни или пък елегантни панталони.

Ако все пак не искате да добавяте излишен обем към фигурата си – изберете модел, който е в черен цвят.

Спортно яке

Ако все пак решите да заложите на сигурно и изберете обикновено яке – има няколко неща, които могат да направят търсенето ви по-лесно. На първо място, разбира се, е кройката – винаги избирайте вашето яке да е вталено! Иначе рискувате фигурата ви да изглежда безформена и обемна. Наличието на колан може да ви помогне за това – той ще създаде хармония и симетрия, придавайки женственост.

Вторият критерий е цветът – неутралните цветове изглеждат по-стилно и елегантно – ще можете да ги съчетаете с почти всичко. Ако изберете яке в ярък цвят много бързо то може да ви омръзне, тъй като по-натрапчивият нюанс ще го направи много по-забележимо.

Не прекалявайте с обема – забавете за огромните якета – няма как да изглеждате стилно и с класа, ако носите нещо такова. Грижете се за вашето яке – вместо да го перете у дома, носете го на химическо чистене, особено ако сте избрали модел с пълнеж от естествен пух. Много трудно (почти невъзможно) е да го изперете добре в домашни условия.

Черно кожено яке

Абсолютната класика в жанра. Изберете втален модел от истинска, мека, качествена кожа – ще можете да го съчетаете с почти всичко – от рокля до спортен екип! Много пъти сме виждали известните личности да носят именно такива! Уверете се, че купувате модел от кожа – това ще ви се отплати във времето, тъй като, ако го поддържате добре, ще можете да го носите отново и отново. Нещо, което не можем да кажем за якетата от изкуствени материи.

Коментирай