Мода

Кралската колекция на Dior за пролет-лято 2023

Вдъхновена от кралица Катерина де Медичи

25.10.2022г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Правейки моден преглед относно това какво ще добавим в гардероба си за пролет-лято 2023, никога не можем да пропуснем колекцията на Dior. Абсолютно задължително е да се вдъхновим от нея, когато искаме да се отличим, да подчертаем своята женственост.

Творческият директор на френската модна къща Мария Грация Кюри винаги обръща внимание на детайлите, на женската сила и независимост, успявайки умело да ни ги представи с великолепни колекции. Е, творенията ѝ за пролет-лято 2023 са посветени, но и вдъхновени от кралица Катерина де Медичи, един от най-значимите владетели във френската история, управлявала през 16 век.

Свързани статии

Структурата на някои от силуетите много напомня за тази епоха. В колекцията могат да се видят корсети, красиви обувки на високи токчета със специфична извивка. Любопитното е, че Медичи е била привърженик на високите токчета. Тоалети, които напомнят за барок, готик, дантела в черно, бежово, избродирани в средновековен стил красиви цветя, много злато. Флорални мотиви в комбинация с красиви звезди.

Ризите са в бяло, с много свободна линия, широки ръкави, които ще си позволим да носим с поли и панталони. Има басти, плисета и колани, които ще носим с висока талия. Повече за тази разкошна колекция може да видите в галерията ни.

Коментирай