Мода

Стилни аксесоари за есента

Изберете драматично големи перлени огърлици

12.11.2022г. / 07 29ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Нищо не говори за нас по-добре от дрехите. С тяхна помощ можем да прикрием недостатъците си и да извадим на показ най-добрите си черти. Облеклото може да покаже нашия социален статут и финансово положение. Винаги можем да постъпим умно и да копираме последните тенденции, следвайки стила, но избирайки по-бюджетни варианти на скъпите дрехи. Това можем да направим и с аксесоарите.

Но кои точно да изберем за тази есен? Предлагаме ви някои от най-модерните аксесоари през този сезон. Ето ги и тях:

Огромни гривни

Някои от най-известните световни дизайнери предложиха този тренд като част от ревютата си. Дебели гривни в сребърно, но не една, а няколко. За предпочитане е да ги носите и на двете ръце, наредени една след друга. Особено актуално е да ги комбинирате с дълга, еластична, прилепнала рокля в черно или нюд. Така те ще изпъкнат още повече.

Драматично обемни перли

Перлените гердани се завръщат с пълна сила, като тази есен те са с особено големи размери. Като дължина са по-скоро къси, подобни на огърлица. С такова бижу можете да подчертаете красивата си шия и да приковете погледа към лицето. Дизайнерите залагат на съвсем лек грим, който контрастира със забележителните перли. Можете да комбинирате със също толкова смели обеци и пръстен от същата серия.

Чокъри

Свързани статии

Този тип бижу се слага плътно по врата. Трендът за този сезон е разнообразен – можете да носите чокър, който е от дебела кожена лента с висулка, или пък вариант от метал (сребро или злато). Ако пък искате да експериментирате, можете да съчетаете сатенена лента и официална рокля. В зависимост от стила ви, пречупете тенденцията през своята призма, без значение дали стилът ви е дързък или пък консервативен.

Шалове около врата

Като един силно подценяван аксесоар, шалът може да се превърне не само в чудесно допълнение към тоалета ви, но и в елегантно и стилно бижу. Най-подходящо е да изберете такъв, който цветово допълва стайлинга ви. Ако сте избрали есенни краски, можете да изберете шал в керемидено, бяло или черно. Ако пък сте решили да сте по-смели и да комбинирате различни цветове, нека шалът ги допълва. Помислете и за неговата големина, ако искате той да е аксесоар към облеклото ви, нека той не бъде прекалено обемен, а по-скоро под формата на фишу.

Талисмани за късмет за зодия Стрелец

Верижки за тяло

Последният тренд, когато говорим за есенни аксесоари са верижките за тяло. Това украшение можете да сложите на гърдите си, около кръста, по продължение на целия гръб. Особено ефектно те стоят на голо. Ако сте по-смела, можете да ги носите без бельо, а отгоре да съчетаете със сако. За официален случай, изберете вариант който украсява частите от тялото ви, които са открити. Ако пък сте любителка на късите поли, можете да украсите краката си със специални аксесоари, които отправят лека препратка към любителите на по-грубия секс.

Диадеми за коса

Тази тенденция ще е хит и през този сезон. Но сега вместо от плат, изберете диадема, която наподобява метална верижка. За предпочитане е прическата ви да не е много обемна, а по-скоро обратното. Измийте косата, изправете я с преса, разделете на път по средата и отгоре сложете диадема. Нека гримът е елегантен, по желание можете да подчертаете само устните.

13 идеи за прически с плитка и кок

Необичайни обеци

Забравете за класическите накити за ухо, ако искате да сте актуални и заложете на нестандартните форми и обеми. През есента носете смели, големи, дръзки обеци. Такива, които покриват цялото ухо. За да изпъкнат още повече, можете да приберете цялата коса или само от едната ѝ страна. Такива бижута си отиват и с прическа тип „мокър ефект“.

Коментирай