Мода

Актуални прически за дами със сребро в косите

Забравете за бебешкорусия цвят

09.03.2023г. / 16 47ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако погледнем нашите майки и баби, ще установим как дължината на косата им намалява обратно пропорционално на възрастта. Или иначе казано – колкото по-възрастни стават те, толкова повече скъсяват дължината на прическата си. Но е дошло време да се сложи край на тази тенденция. В следващите редове ви предлагаме няколко актуални прически, които са подходящи за дами със сребро в косите. Ето ги и тях:

Дълга и необуздана

Напук на неписаното правило, че след като преминат определена възраст, дамите трябва да скъсят косата си, тази тенденция ги насърчава да направят точно обратното – да пуснат косите си дълги. Една от най-големите застъпнички на този тренд е Анди Макдауъл – актрисата не се срамува от годините си – точно обратното. На червения килим или пък на модния подиум – ще я видите със свободно падаща коса, уверена и стилна.

С цвят на сребро

Бъдете смели и не крийте сивите си коси! Всеки кичур разказва и показва вашата история! Джейн Фонда, Хелън Мирън, Джейми Лий Къртис – това са само няколко имена от холивудския списък с красавици, които са решили да оставят сивия (дори бял) цвят на косите си. Това разбира се не ги прави по никакъв начин по-малко привлекателни. За да не изглежда косата ви без блясък, задължително използвайте хидратиращи продукти. Оформете прическата и нанесете кристали или продукт без отмиване, за да омекотите краищата и да не изглежда косата накъсана.

Етажи

Етажирането на косата ще ви помогне да ѝ придадете обем. Тази тенденция е особено подходяща за по-зрели дами, тъй като с времето косата губи от плътността и обема си. Независимо дали ще изберете дължина над, около или под раменете, помолете вашия фризьор да етажира косата ви, но с обикновена, а не филажна ножица.

Прическа „боб“

Преди време наричахме тази прическа „на черта“, към днешна дата обаче тя леко се е видоизменила, приемайки различни форми и обеми – по-дълга отпред, силно скосена отзад или пък с малко по-голяма дължина (около раменете). Който и вариант да изберете, със сигурност тази прическа ще ви отива, особено ако лицето ви е кръгло.

Скосена отпред

Свързани статии

С времето освен косата, лицето също губи от своя обем. С напредването на годините, скулите изглеждат по-хлътнали. Ето защо, за да компенсирате това (и дори да го прикриете) за предпочитане е да създадете „движение“ около лицето. Можете да постигнете това със скосяване, като най-късите кичури започват някъде от долната линия на веждите. Не допускайте грешката да оставите косата си просто да расте, без да я подстригвате поне веднъж месечно. В противен случай рискувате тя да загуби форма и обем, а кичурите около лицето ви просто да падат свободно надолу, без обем, правейки несъвършенствата на лицето ви и загубата на обем още по-видими.

Забравете за бебешкорусото

Ако боядисвате косата си в един и същи цвят от 10, 15 или дори повече години – вероятно вече е дошъл моментът, в който това трябва да се промени. Забравете за бебешкото русо, за пепелните тонове или пък скандинавските оттенъци. Вместо това изберете тон на русото, който повече напомня за зряла пшеница. Той ще придаде свежест на лицето ви, без да подчертава неравния тен и несъвършенствата по кожата.

Сбогувайте се с гарвановочерния цвят

В другия край на цветовия спектър е именно гарвановочерният цвят. Отдавна не е модерно косата да е боядисана само в един нюанс. Вместо традиционния тъмен цвят, изберете негов по-мек вариант като например шоколад. Ако пък добавите два тона по-светли кичури или балеаж, ще направите косата по-бляскава и с видимо повече обем. Тази прическа със сигурност ще свали и няколко години от визията и излъчването ви.

Коментирай
Свободно време