Мода

Модели дънки, които ще са винаги актуални

Заложете на класиката

21.03.2023г. / 10 48ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images.

Снимка: Getty images.

Денимът е една от най-популярните материи в модния свят. Дрехите, изработени от нея са здрави, устойчиви и предлагат безкрайни варианти за носене. Почти няма облекло, което да не може да бъде направено от деним. Едва ли има човек, който да няма в гардероба си поне един чифт дънки, а когато говорим за дамите, числото може и да е двуцифрено. Все пак, има класически модели, които ще ви помогнат да изглеждате страхотно и във форма и които ще можете да носите отново и отново. Ето и някои от тях:

Класическа кройка

Тук не говорим за нищо екстравагантно и отличаващо се – напротив – силата на този модел е именно неговата непреходност. Ако изберете класически модел, ще можете да го съчетаете с почти всякакви материи, като така ще имате много варианти за носене. Класическите дънки са със стандартен деним цвят, средна талия и прав крачол. Как да ги носите? Ако сте поканени на парти – сложете прозрачна блуза, ако пък сте на работа – съчетайте с памучна риза и ниски обувки, ако сте на почивка – облечете любимия си бански… Комбинациите са безброй.

Дънки с ниска талия

Разбира се – ниската талия не означава, че непременно трябва да покажете коремчето си. Напротив – този модел стои страхотно в съчетание с класическо черно поло и големи черни очила. За предпочитане е крачолите да са по-широки и да падат свободно, като по този начин вие имате избор дали да ги съчетаете с ниски или високи обувки. Ако предпочитате уличния стил, можете да ги носите и с кецове, ако пък искате да добавите няколко сантиметра към ръста си, изберете високи платформи или обувки с дебел ток.

Бели дънки


Вероятно за повечето от вас дънките в такъв цвят са абсолютно табу. Но пробвали ли сте такъв модел? Вероятно не. Ако го направите, ще се изумите колко добре могат да стоят те. Изберете класическа кройка, с прав или леко разкроен крачол. Можете да комбинирате със светли кецове с по-голяма подметка или пък обувки на платформа. За идващия пролетен сезон съчетайте със светла памучна тениска и тренч в пудра или пък бежово. Ще постигнете една свежа и младежка визия. Този цвят дънки се съчетават много добре и със сако в ярък цвят. Прибавете парфюм с флорални нотки и бъдете готови да превземете идващата пролет!

Дънки тип „каубой“

Свързани статии

През последните няколко години джинсите с тази кройка изживяват истински апогей. Ако сте поглеждали към такива модели с недоверие, със сигурност сте сбъркали. По-тясната част нагоре и разширяващият се крачол надолу ще ви позволят зрително да намалите обема на ханша си и да направите талията по-тънка. Този модел е особено подходящ за дами с по-широк ханш, по-пищни бедра. Можете да носите тези джинси както с ниски, така и с високи обувки. Ако пък искате да покажете талията си – непременно съчетайте с прилепнала или къса блуза. Не ви съветваме да обличате прекалено широки суитшърти, тъй като това може да прибави визуално няколко килограма към теглото ви.

Изхвърлете „скини“ джинсите

Моделът skinny jeans (тесни, плътно прилепнали), вероятно са джинсите, които са възможно най-неподходящи за повечето типове женски фигури. Защо? Те подчертават прекалено много и често пъти са прекалено тесни и къси около глезените. Това моментално привлича погледа именно там, като същевременно скъсява силуета. Една от най-неуспешните комбинации са именно такива дънки и боти. Освен това тясната кройка излага на показ и най-малките несъвършенства във фигурата. Прилепналите джинси са подходящи само за много фини дами.

Снимки: Getty images.

Коментирай