Мода

6 класически облекла и аксесоари, които всяка жена трябва да притежава

Изберете подходящия цвят

23.05.2023г. / 14 17ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма жена, която да поне веднъж в живота си да не е заставала пред гардероба с мисълта: “Какво ще облека?” Колкото и дрехи да имаме, изглежда те никога не са достатъчни. Има моменти, в които сякаш нищо не ни стои, не се чувстваме добре в кожата си или просто това, което виждаме по рафтовете ни е омръзнало до болка. За да не изпадате в подобни ситуации, в следващите редове подбрахме за вас няколко класически облекла, които ще ви помогнат да бъдете стилни и елегантни. Ето ги и тях:

Идеалната бяла тениска

Едва ли това е първото нещо, което изниква в съзнанието ви, когато говорим за класически облекла. Но повярвайте, комбинациите и стиловете, които можете да постигнете с един “обикновен” тишърт са безбройни.

В зависимост от желания ефект, можете да го носите под сако или кожено яке, да го комбинирате с дънки, с обувки на ток или пък кецове, със спортен или елегантен панталон. Разбира се, постарайте се да изберете блуза, която си заслужава инвестицията, тъй като тя ще ви се отплати през времето.

Облекла, които ще ви накарат да изглеждате по-млади



Черна отворена жилетка

Ето една дреха, която най-спокойно може да замести палтото, сакото или дори якето. В зависимост от материята, която ще изберете, можете да я носите в по-хладните пролетни дни или пък в по-топлите есенни такива. Ако изберете модел от вълна, ще се предпазите дори и от зимния студ. Поради цвета си, лесно ще можете да я съчетаете с почти всички други ваши дрехи.

Как да разнообразите стила си и да изглеждате по-млади?

Черен кожен клин

Ето още една дреха, към която най-вероятно сте подхождали с недоверие. Ако се притеснявате, че такъв тип дреха, ще подчертае несъвършенствата ви, не е лошо първо да пробвате. Със сигурност можете да останете изненадани от начина, по който ви стои. Клинът може да бъде еластичен или не и да е изработен от изкуствена или еко кожа. За да бъдете по-елегантни в студените дни, съчетайте го с плетен дълъг пуловер и ниски или високи ботуши с дължина над коляното. Ако пък сте от по-смелите дами, гордеете се с фигурата си и нямате нищо против тя да е на показ, можете да го комбинирате с обувки на висок ток и боди в светъл нюанс. Тази цветова комбинация ще издължи визуално долната част на тялото ви.

Модели дънки, които винаги ще са актуални



Класическо вълнено палто

Забравете за обемните и тежки връхни дрехи. Тук говорим за елегантно, добре изработено палто с перфектна кройка. Инвестицията в подобна дреха си заслужава и повярвайте, тя ще издържи теста на времето. За предпочитане е да изберете модел в неутрален цвят (беж, екрю) или пък в тъмно синьо. Как да познаете “идеалното палто”? Много лесно – ще можете да го комбинирате с всякакъв тип дрехи – елегантни, спортно-елегантни и дори дрехи за фитнес.

Педикюр за пролетта

Чифт светли кецове

Този тип обувки отдавна не се носят само в гимнастическите салони. Те трайно са се настанили в класическото стрийт облекло и често пъти са с нас, на път към офиса. За да се превърнат в класика, обаче, трябва да изберете модел, който е в неутрален или светъл тон. Забравете за искрящите цветове и животинските шарки. Помислете за чифт, който съчетава удобството и елегантността.

Как да вдъхнете живот на старите дрехи?

Колан

Сякаш този аксесоар остава винаги малко на заден план. Мястото му в гардероба ви обаче е напълно заслужено. Ако сте от дамите, които имат по-широк ханш, най-вероятно често пъти ви се случва да не можете да си намерите панталон по мярка, или пък ако намерите такъв, той да е  широк около талията. В такъв случай можете да използвате колана, който да държи дънките или панталоните на мястото им. Той ще ви помогне да придадете линия на дългия пуловер, палтото или роклята, акцентирайки върху талията.

Какви бижута ще носим през годината?

Коментирай