Готварство

Тиквен хумус

02 Ное 2015 | 12:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 минути Порции: 8
Тиквен хумус

Продукти:

  • 1 и ¾ чаши боб
  • 500 г пюре от тиква
  • 150 мл прясно изцеден лимонов сок
  • 1/3 чаша зехтин
  • ½ чаша сусамов тахан
  • 3 скилидки чесън
  • ½ чаена лъжичка канела
  • ½ чаена лъжичка индийско орехче
  • ½ чаена лъжичка бахар
  • сол на вкус

Приготвяне:

Изцедете боба. Накиснете го за една нощ във вода. След това го сварете и отцедете. Изплакнете го и го охладете.

След това пасирайте боба в блендер, докато стане на паста. Към него добавете тиквеното пюре и лимоновия сок и отново пюрирайте, докато сместа стане гладка. Добавете останалите подправки. Пасирайте, подправете на вкус, ако е необходимо. Охладете и сервирайте върху препечена филийка.

Снимка: iStock

Вижте още: