Готварство

Пълнени яйца с бекон и пилешко

22 Май 2017 | 08:51 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 16
Пълнени яйца с бекон и пилешко

Продукти:

  • 8 яйца
  • 1/2 купичка нарязани домати
  • сол, черен пипер на вкус
  • 150 г печено или варено пилешко месо
  • 100 г бекон
  • 3-4 супени лъжици майонеза
  • 1-2 супени лъжици дижонска горчица
  • 1/4 авокадо
  • синьо сирене

Приготвяне:

Сварете яйцата и ги охладете. След като ги обелите, трябва да ги разрежете по дължина на две. Внимателно премахнете жълтъците им и ги сложете в купа. Прибавете към тях нарязаното на фино пилешко месо, нарязания бекон, който по желание може да запържите леко в тиган без мазнина, подправките, майонезата, горчицата, доматите и авокадото.

Всичко се разбърква много добре. С помощта на лъжичка напълнете всяка половинка. За финал поставете по едно малко парченце синьо сирене и бекон.

Снимка: Facebook

Вижте още: