Меню

Хумус с тахан по рецепта на Джейми Оливър

14 май 2017 | 07:31 | Михаела Лазарова
4 от 31 гласа
Добави в любими
400 грама нахут от консерва
1 малка скилидка чесън
1 супена лъжица сусамов тахан
сокът на 1/2 или 1 лимон
сол на вкус
няколко капки зехтин или олио
15 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Прецедете нахута от сока и го сложете в кухненския блендер. Пасирайте го добре, след което прибавете чесъна, солта, лимоновия сок, тахана и олиото. Когато се получи гладка смес може да я прехвърлите в купа.

Ако е необходимо да разредите хумуса, прибавете няколко капки лимонов сок или вода. Сервирайте с хрупкав хляб и свежи зеленчуци.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай