Готварство

Пико де гайо (мексиканска салца)

10 Окт 2019 | 15:21 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 2
Пико де гайо (мексиканска салца)

Продукти:

  • 1 голям домат, обелен и нарязан
  • 1 глава лук, фино нарязана
  • ½ прясна чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана
  • 2 стръка пресен кориандър, нарязани на ситно
  • ½ връзка пресен лук, нарязана
  • ½ чаена лъжица чеснов прах
  • 1/8 чаена лъжица сол
  • 1/8 чаена лъжица черен пипер

Приготвяне:

В подходяща купа смесете всички ситно нарязани продукти. Овкусете с подправките. Поръсете с пресния лук отгоре. Разбъркайте добре. Охладете в хладилник за половин до 1 час преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още: