Меню

Постно чили с боб

27 ноември 2016 | 16:39 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
олио
2 супени лъжици доматено пюре
1-2 чушки 
2 стръка целина
200 г пресни гъби по ваш избор
35 г  микс подправка за чили кон карне
1/2 чаша вода
420 г боб от консерва – бял или червен
2 х 400 г  консервирани и нарязани на кубчета домати
сол и черен пипер на вкус
60 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте олиото и задушете в него чесъна и лука. След това прибавете доматеното пюре, нарязаните чушки, целина, гъби, микса от подправки и вода.

Разбъркайте и след 5 минути добавете изцедения боб и доматите. Намалете котлона и гответе в продължение на около 30 минути. Накрая овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте с гарнитура от сварен ориз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай