Готварство

Песто с фъстъци, без пармезан

14 Авг 2017 | 06:34 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 10 минути Порции: 3-4
Песто с фъстъци, без пармезан

Продукти:

  • 2 чаши свеж босилек
  • 1/4 чаша печени, белени фъстъци, неосолени
  • 3-4 скилидки чесън
  • сухо чили
  • 3 ч.л. сусамово олио
  • 1 и 1/2 ч.л. оризов оцет или обикновен
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1 ч.л. сок от лайм

Приготвяне:

В кухненски робот сложете босилека, ядките, чесъна, чилито, оцета, олиото и останалите съставки. Пасирайте всичко до получаването на гладка смес. Тъй като в рецептата няма пармезан, по желание може да добавите малко количество.

Съхранявайте в бурканче за 2 дни в хладилник или включете пестото още на мига във вашите кулинарни шедьоври.

Снимка: Pixabay

Опитайте още: