Меню

Ориз с боб и зеленчуци на тиган

11 април 2018 | 06:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г боб от консерва 
½ чаша ориз
1 морков
1 чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици доматено пюре
1 щипка червен пипер
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 супена лъжица зехтин
1 дафинов лист
1 щипка кимион
1 супена лъжица оцет
1 и ½ чаши зеленчуков бульон, разтворен
магданоз за поръсване
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Отцедете боба от маринатата и го измийте. Отцедете от водата. Измийте ориза, докато падне нишестето. Нарежете зеленчуците на ситни кубчета. Запържете лука, моркова и чушките в сгорещената мазнина в тиган на средна температура. Добавете намачкания чесън. Разбъркайте.

В тигана добавете боба, доматеното пюре, подправките и оцета. Разбърквайте около 5 минути.

Добавете ориза и бульона. Оставете да поври, докато оризът поеме течността. След това намалете котлона на слаб огън, похлупете с леко открехнат капак и оставете да се готви за около 30 минути. От време на време разбърквайте, за да не загори. Преди сервиране поръсете със стръкчета магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай