Готварство

Веган салата с авокадо, броколи, шамфъстък

30 Апр 2018 | 06:11 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 минути Порции: 4
Веган салата с авокадо, броколи, шамфъстък

Продукти:

  • 1 авокадо
  • 1 голяма розичка броколи
  • 1 чаша чери домати, разполовени
  • ¼ чаша шамфъстък
  • сокът от 1 лимон
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 2 супени лъжици тахан
  • черен пипер
  • сол
  • 200 г пресен спанак
  • 1/2 краставица

Приготвяне:

Разделете броколите на розички. Сварете ги в подсолена вода. Отцедете, охладете и пасирайте. Внимавайте да не пасирате прекалено много, за да не станат броколите съвсем като паста. Трябва да прилича на дребни оризови зърна. Смесете броколите с тахана, соевия сос, лимоновия сок. Разбъркайте.

Обелете и почистете авокадото. Нарежете го на кубчета. Запечете шамфъстъците в тиган без мазнина на слаб огън за няколко минути. Добавете ги към авокадото, което предварително сте поставили в купа за салата. Разбъркайте го със сместа с броколите. Добавете разполовените чери домати, нарязаната краставица и спанак. Добавете сол и черен пипер на вкус, може и малко зехтин.

Забележка: Ако искате можете да оставите броколите на едри розички вместо да ги пасирате на дребно. 

Снимка: iStock

Вижте още: